Over de app

Grensoverschrijdend gedrag melden en bespreekbaar maken

De app is een toegankelijke manier om grensoverschrijdend gedrag (anoniem) te melden binnen een organisatie en ondersteunt daarnaast als iemand hiermee in aanraking komt.

Over #Zouikwatzeggen

Grapjes maken over patiënten, een student stelselmatig negeren, te dicht bij iemand gaan staan, seksueel getinte opmerkingen maken … geneeskundestudenten en medewerkers in de zorg komen op allerlei manieren in aanraking met grensoverschrijdend gedrag. Maar het aantal meldingen van grensoverschrijdend gedrag blijft sterk achter bij de realiteit. Een belangrijke reden hiervoor is dat studenten en medewerkers in de zorg niet weten waar ze moeten melden en of de melding consequenties heeft voor hun opleiding of loopbaan. Dat moet veranderen.

Sinds 2021 maakt de app deel uit van de gelijknamige campagne en bevat tips die zijn ontwikkeld door een team van medisch psychologen. Studenten, docenten, begeleiders en medewerkers kunnen de app gebruiken als ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag, maar ook als ze in vertrouwen worden genomen of als ze zelf aangesproken worden.

Het idee voor een campagne om grensoverschrijdend gedrag terug te dringen is bedacht door Christa Boer, vicedecaan van de opleiding geneeskunde bij VUmc. Oorspronkelijk ging het om een PDF met een aantal tips voor wanneer je in aanraking kwam met grensoverschrijdend gedrag.

Na deze eerste fase is Frismedia gevraagd om op basis van de campagne een app te maken. Nadat de app met succes in gebruik werd genomen binnen de geneeskundeopleiding van het VUmc, is de app vervolgens geïntroduceerd in het Amsterdam UMC.

Inmiddels wordt de app onder andere gebruikt in het: Amsterdam UMC, Erasmus MC, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Maastricht UMC+, Bravis Ziekenhuis en de Sint Maartenskliniek.

Deze app is een initiatief van Christa Boer, vicedecaan van de Faculteit der Geneeskunde VU bij Amsterdam UMC

Wat kunt u verwachten?

Een werkende app met onderhoud

Wij onderhouden maandelijks de app en voren regelmatig verbeteringen door. Wij garanderen een uptime van 99,9%

Introductie advies

We adviseren over hoe de app geïntroduceerd kan worden in uw organisatie.

Campagne items

#Zouikwatzeggen heeft een bestaande introductiecampagne met o.a. posters, banners, social media posts en animatiefilmpjes. Hier kunt u gebruik van maken.

Flexibiliteit

Mocht er inhoud veranderen, een vertrouwenspersoon weg gaan of contactgegevens wijzigen. Geef dit dan aan ons door, wij passen het direct voor u aan.

Onze Missie

Onze missie is om de impact van grensoverschrijdend gedrag te verminderen, slachtoffers te ondersteunen en gemeenschappen te mobiliseren voor positieve verandering.

We blijven voortdurend werken aan verbeteringen aan de app, zowel technologisch als op het gebied van gebruikerservaring, om effectieve meldingen mogelijk te maken en werknemers en studenten de ondersteuning te bieden die ze verdienen. We willen bijdragen aan het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag door bewustzijn te vergroten.

Cijfers

2021

gelanceerd in

11+

aangesloten organisaties

14 k

aantal downloads

Interesse? Neem contact op!

Neem contact op met Frismedia om de mogelijkheden te bespreken. We denken graag met u mee hoe uw organisatie invulling kan geven aan de app. Bel of mail ons om de mogelijkheden te bespreken.